Uudised

Fotokunst, kultuur, hea toit, keskkonnasõbralikkus ja avatud mõtteviis – Fotografiska Tallinn

Stockholmi juurtega Fotografiska avati Telliskivi Loomelinnakus juuni keskpaigas aasta tagasi. Mitmekülgse kohtumispaigana on Fotografiska Tallinnasse toonud maailmaklassi fotokunsti, aga ka muusika ja kultuurisündmused, keskkonnasõbraliku ja jätkusuutliku toidu, disaini ning avatud mõtteviisi. Kokkade ja teenindajate seljas näete Taani tuntud brändi Kentaur rõivaid. Miks just Kentaur?

“Olen alati oma köögis hinnanud kõrgekvaliteedilisi tooteid ning toetanud jätkusuutlikke tavasid ning rohelist mõtteviisi. Seetõttu olen uhke, et saan teha koostööd Smiletexi ja Kentauriga ning kasutada Kentauri tooteid ja põhimõtteid ka Fotografiska Tallinnas.” täpsustab oma valikut üks Fotografiska Tallinn asutajatest ning toidukontseptsiooni ning teeninduse poole eest hea seisev peakokk Peeter Pihel.

Säästliku toiduvalmistamise kirgliku eestvedajana seadis tippkokk eesmärgiks luua inspireeriv restoran, kus suhtutakse hoolivalt keskkonda ja valmistatakse toitu ressursihoidlikult. Idee on saanud külastajatelt väga hea tagasiside. Ava-aastasse mahtus muuhulgas 14 näitust, 1117 teost ja üle 400 000 majja jõudnud silmapaari.
Fotografiska Tallinn asub Telliskivi Loomelinnaku südames. Kogupindala on 2500 m², sellest 1200 m² moodustab näituste ala. Restoran asub maja kõrgeimal korrusel, panoraamvaatega Toompeale ja Kalamaja piirkonnale.

Oleme tänulikud võimaluse eest osaleda huvitavas projektis – Fotografiska Tallinn restorani köögimeeskonna ja teenindajate riietamisel. SIIT saab vaadata Smiletex´i  videomeenutust eelmisel suvel toimunud Fotografistika Tallinn avaüritusest. Aitäh koostöö eest ja vahvaid uusi projekte :)!

Fotokunsti, hea toidu, disaini ja avatud mõtteviisi kohtumispaik Fotografiska on sõna otseses mõttes kõige avatum näitusesaal Eestis, oodates külalisi seitsmel päeval nädalas: E-T kl 10-21, E-L kl 10-22, P kl 10-18.