Uudised

Kokandusmaailma tippsündmus – Bocuse d’Or Euroopa valikvoor Saku Suurhallis

Sel aastal toimus Bocuse d’Or esmakordselt Eestis ja ainulaadsed toorained – Eesti vutt ning angersäga – rikastasid Bocuse d’Ori maailma uute ja huvitavate maitsetega. Kokad pidid palju pingutama, et võita kohtunike poolehoid toorainetega, mis pole veel kulinaariamaailmas laialdast tunnustust kogunud.

Trotsides epideemiat, käisime meiegi uudistamas kokandusmaailma suurimat ja tähtsaimat sündmust! Pärast kaks päeva kestnud intensiivset võistlemist 15. ja 16. oktoobril Tallinnas, krooniti Norra meeskond Bocuse d’Or Europe 2020 kokandusvõistluse võitjaks. Eesti meeskond lõpetas tubli seitsmenda kohaga ning pääses lõppfinaali. Jääme ootama suure põnevusega meie meeskonna esitlust Lyonis!

Kokku pääsevad kümme kokka lõppfinaali, mis toimub Sirha toidumessi ajal, 29. maist 2. juunini Lyonis, Prantsusmaal:

1. Norra – CHRISTIAN ANDRE PETTERSEN
2. Taani – RONNI VEXØE MORTENSEN
3. Rootsi – SEBASTIAN GIBRAND
4. Island – SIGURÐUR LAUFDAL
5. Soome– MIKKO KAUKONEN
6. Prantsusmaa – DAVY TISSOT
7. Eesti – ARTUR KAZARITSKI
8. Šveits – Alessandro MORDASSINI
9. Ungari – ISTVÁN VERES
10. Itaalia – ALESSANDRO BERGAMO

Bocuse d’Or Europe Tallinn 2020 president Dimitri Demjanov tänas Paul Bocuse ning kõiki, kelle abil Bocuse d’Or Eestisse toodi: „Eesti kokkade staatus maailmas ei ole enam endine ja me tegime seda eriti keeruliselajal!“